Producent

Brouwerij Broers

Wachtebeke

Toen schoonbroers Ruben Laureys en Bram Bossuyt in 2012 het WK veldrijden in Koksijde bijwoonden en Bram voorstelde om eens een cursus hobbybrouwen te volgen, hadden ze zich wellicht niet voorgesteld dat ze 7 jaar later een brouwerij zouden hebben die 14.000 liter bier per jaar produceert.

Dat hobbybrouwen in de lift zit, stellen we al enkele jaren vast. De charme van het creëren van een eigen biertje is dan ook groot: nadenken over smaken, geuren en kleuren is een interessante uitdaging voor heel wat liefhebbers van brouwen. Het is ook op die manier dat Ruben en Bram uit Wachtebeke eraan zijn begonnen. Na wat experimenteren met smaken en de aankoop van enkele brouwketels produceerden ze voor het eerst enkele liters van hun biertje, de Brughopper.

Ter gelegenheid van de verjaardag van de lokale Chiro brouwden de schoonbroers voor het eerst hun bier op grote schaal. Dit deden ze door gebruik te maken van de brouwinstallatie van een andere brouwerij omdat ze zelf nog niet de nodige capaciteit hadden. “Toen we voor de eerste keer ons bier in een grote hoeveelheid konden produceren, is het voor ons echt begonnen en zijn we beginnen uitkijken om meer zelf te gaan produceren in plaats van afhankelijk te zijn van installaties van andere brouwers.” wist Bram te vertellen.

Daarom kochten Ruben en Bram in 2015 een brouwinstallatie over van een andere brouwerij. Na het renoveren van de schuur achter de woning van Bram konden ze deze installatie daarin plaatsen. Brouwerij Broers brouwt sinds 2016 volledig zelf haar bier in Wachtebeke!

Producten

In dezelfde gemeente