Producent

Ons hof

Deinze

In 2010 werd het ouderlijke gemengde landbouwbedrijf overgenomen. Het bedrijf specialiseerde zich in de teelt van varkens en vleesvee. In 2019 werd dan gestart met de verbreding van saffraan en groenten.

Ons hof en saffraan … een verhaal dat begon met een tv-reportage over saffraan in augustus 2018.
Gevolgd door dagen en nachten zoekwerk, een uitstap naar een saffraankwekerij, een test in hun serretje en dan viel de beslissing, dit willen ze doen. Alles met de hand, alles puur natuur, back to basic, zo zijn ze.

En dan begonnen ze verder te denken. Saffraan is zeer intensief voor een paar weken, dus kwam er yacon bij als innovatieve teelt. Dit breidde zich vlug uit naar meerdere vergeten groenten: oca, mashua, wortelpeterselie, crosne,…

Door de aankoop van vijf serres ging het plots in een snel tempo vooruit. De eerste serre werd in april 2019 opgezet en in geen tijd stond deze vol. Eind april stond de tweede serre en dan werd er buiten bij geplant. In augustus gingen de 15.000 bolletjes saffraan de grond in.

Ons hof ging op zoek naar de juiste aanpak en dat resulteerde in een zelfpluktuin zonder jaarabonnement, maar waar consumenten kunnen plukken, wegen en afrekenen. Een soort winkel rechtstreeks op het veld.

Producten