Product

Wijnen van wijndomein Wetterberghe

Geraardsbergen

In de keuze voor de druivenrassen lieten Karl en Heidi zich leiden door hun passie voor de natuur en de drang om het ecologische evenwicht niet te verstoren.

De Hasseltkouter wijngaard die in 2014 werd aangeplant, profiteert van een uitstekende ligging. Dit zacht hellend perceel is pal zuidwaarts gericht en baadt zo volop in de middagzon. De cultivatie van de wijngaard gebeurt op biologische wijze, echter wel zonder de poespas van een certificaat. Deze 1 hectare grote wijngaard is 250 meter lang en bestaat uit vijftien rijen. Daarbij vind je er negen met Johanniter, vijf met Regent en één met Souvignier Gris.

De hoevewijngaard ligt achter de wijnmakerij en is met zijn 8 are een stuk kleiner. Op dit perceel dat in 2016 is aangelegd, staan enkel Souvignier Gris ranken.

Wijndomein Wetterberghe verbouwt een breed gamma aan wijnen met zowel droog als zoet wit, rood, bubbels en fruitwijnen. De rijping voor de witte wijnen gebeurt op inox om zo de fruitsmaken maximaal tot hun recht te laten komen. De rode wijn kent een lang verblijf in eiken vaten van 225 liter. De mousserende wijnen laten ze een lange rijping ‘sur lattes’ ondergaan die tot 24 maanden kan oplopen.

Producenten