Ambassadeur

De Streekboetiek

Herzele

De Streekboetiek wil voornamelijk de kleine producenten een kans geven om hun heerlijke producten via hun webwinkel aan te bieden. En om hun ontdekkingen te delen met anderen, werd De Streekboetiek in 2019 geboren.

De streekproducten zitten vaak verstopt en zijn enkel gekend in de directe omgeving, maar weinig daarbuiten. Over het algemeen vind je deze producten niet in de grote supermarkten, maar enkel bij de producent zelf of in gespecialiseerde winkels zoals deze webwinkel.

De Streekboetiek kiest bewust voor kleinschaligheid en artisanale productie en vermijdt geautomatiseerde massaproductie. Hun producten bestaan enkel uit natuurlijke ingrediënten en bevatten geen chemische additieven zoals bewaarmiddelen, kleurstoffen of smaakstoffen. Zie je toch zoiets staan in de ingrediëntenlijst van het product, dan gaat het om natuurlijke versies van deze stoffen.

Alle producten van de webwinkel vinden hun oorsprong in de Vlaamse Ardennen. Ze gebruiken bewust het woordje oorsprong, omdat de plaats van productie om diverse redenen buiten de Vlaamse Ardennen kan liggen. Elk product heeft zijn verhaal en het is dat verhaal dat de link moet vormen met de Vlaamse Ardennen.

foto's de streekboetiek ambassadeur