Ambassadeur

Het Blauwe Huis

Zottegem

Bed & breakfast Het Blauwe Huis is gelegen in het wandelwalhalla van de Vlaamse Ardennen, de molenroute, de streek van De Ronde, op Berg Hostellerie en 500 meter van de Boembekemolen en het Mijnwerkerspad, vlakbij oeroude cafeetjes als De Zavelput en Bloemfontein. Het Blauwe Huis is m.a.w. gelegen in Sint-Goriks-Oudenhove, een dorpje verwijderd van koffiebranderij Hoorens.

Afkomstig van Appels (Dendermonde) en Viane (Geraardsbergen) was het voor Katelijne en Dirk een logische stap om, eens beslist de stad Gent te verlaten, terug te keren naar de Vlaamse Ardennen. Na meer dan 20 jaar in Gent gewoond en gewerkt te hebben als binnenhuisarchitecten, begon de stad hen te vervelen en te vervreemden. Het was tijd voor een nieuwe uitdaging. Gent werd in 2014 verkocht en in de zomer van 2017, in het groene Sint-Goriks-Oudenhove, startte het nieuwe Blauwe Huis, binnenhuisinrichting, maar nu ook met een b&b erbij. Creativiteit speelt ook hier de hoofdrol. Dirk volgde een opleiding tot wijnbouwer/wijnmaker en specialiseert zich in fruitwijnen met het fruit van eigen boomgaard.

Eigen teelt eerst

In het kader van ‘eigen teelt eerst’ zorgen zij ervoor dat je perfect weet wat er op je bord komt, de lokale streekproducten zorgen voor de juiste meerwaarde. Met vleeswaren, groenten, kazen, zuivel, brood, koffie, bieren en wijnen uit de buurt verwennen ze de innerlijke mens. We werken samen met Bakkerij De Potter (St.Maria-Oudenhove), Brood en Banket Roovers (Brakel/Elst),  Koffie Hoorens (St.Maria-Oudenhove), Bier van De Hoevebrouwers (Zottegem), water en limonade van Christiana Bronnen (Dikkele), kippen-, runds- en kalfsvlees van Boerderij de Lekkerbek (Zwalm), Ardens varkensvlees van De Zwalmbeekhoeve (Zwalm), verwerking eigen lamsvlees door Slagerij Van De Walle (Kluisbergen), De Kaashoeve (Everbeek/Brakel), Hoeve ’t Alkeveld (Zottegem), de Schapenmelkerij (Brakel)…

Dirk en Katelijne telen hun eigen fruit en verwerken deze tot confituur, chutneys, fruitsap, wijn, aperitieven en desserts. Ook overheerlijke huisgemaakte advocaat met eieren van eigen scharrelkippen kan je hier proeven.