Ambassadeur

Stella Matutina

Brakel

Stella Matutina engageert zich tot een structurele integratie van Lekker Oost-Vlaams in de opleidingen binnen de hotelschool. De invulling gebeurt door het opzetten van acties rond Lekker Oost-Vlaams en het integreren van inhoudelijke sessies in de leerplannen.

De beide opleidingstrajecten Hotel en Restaurant & Keuken bereiden leerlingen voor op het beroep van kok, zaal- of hotelmedewerker.
De verschillende bereidingsmethoden worden haarfijn uitgelegd, waarna ze zelf in de keuken of de zaal aan de slag gaan. Men leert hen om enthousiast een heerlijk gerecht op tafel te toveren of om gasten met een glimlach te bedienen.
Ten slotte krijgen ze ook praktische basiskennis mee over voedselveiligheid en hygiëne.

Na de tweede graad kan men onder begeleiding in een professionele keuken meedraaien.

In de derde graad Restaurant & Keuken worden alle technieken die men eerder leerde, vakkundig geperfectioneerd, waardoor men uitgroeit tot de perfecte kok, kelner of gastvrouw.
Men leert gerechten versnijden en dranken serveren volgens de regels van de kunst en groeit zo uit tot een echte professional.