Producent

Boerderij De Lekkerbek

Zwalm

Boerderij De Lekkerbek wordt uitgebaat door Wim en Katrien. Ze zijn in 2000 in Zwalm geland omdat ze daar de kans hadden een mooie vierkantshoeve te huren en later te kopen. De boerderij is vooral het kindje van Wim: hij verzorgt de dieren en volgde ook een opleiding beenhouwerij die goed van pas komt om mee te helpen bij het maken van de pakketten rund- en kalfsvlees. Hij kreeg als kind de liefde voor dieren mee van zijn grootvader die in Zandhoven een landbouwbedrijf had. De liefde voor het wit-blauw ras kreeg hij door de vele taalvakanties op een landbouwbedrijf in Florenville. Katrien helpt vooral mee met administratieve zaken en kleinere werkjes op de boerderij.

Sedert 2001 kweekt boerderij De Lekkerbek in de mooie Zwalmvallei runderen en kalveren, in 2020 een 50-tal dieren. Ze geloven in kleinschalige landbouw waar dieren met liefde en vakmanschap worden gekweekt. Ze geloven ook in de korte keten waardoor er weinig voedselkilometers en ook geen voedseloverschotten zijn (een dier wordt steeds volledig verkocht). Dit is een landbouwmodel op mensenmaat waar de band tussen mens en voedsel terug hersteld wordt.

Wim en Katrien willen hun passie voor het boerderijleven met de consument delen door het aanbieden van bijzonder lekker en gezond runds- en kalfsvlees.

Producten