Producent

Etn. P. Bruggeman

Gent

Als producent van merkproducten in de voedingsindustrie stelt de firma Bruggeman hoge eisen aan de kwaliteit van de producten. Sinds 2004 wordt de kwaliteit geborgd en gecertificeerd door 2 internationaal erkende standaarden, namelijk BRC en IFS.

Voor Bruggeman is het personeel het kloppend hart van het bedrijf. Daarom streeft Bruggeman naar goede arbeidsomstandigheden voor eigen medewerkers en voor personeel van derden, werkzaam bij Bruggeman. De productie moet zodanig verlopen dat er geen onnodige of onaanvaardbare risico’s zijn voor de medewerkers.

Bruggeman streeft ook naar zorg voor het milieu. Door de inrichting van een containerpark, het gebruik van een eigen waterzuiveringsinstallatie, wil Bruggeman als producent van voeding extra risico’s voor het milieu of de directe omgeving minimaliseren en indien mogelijk voorkomen. Via training en opleiding worden alle medewerkers hiervan bewust gemaakt aangezien hun betrokkenheid ook hier cruciaal is.

Geschiedenis

1884: distributie wijnen en likeuren
De Belgische industriële revolutie heeft haar hoogtepunt bereikt. Pieter Bruggeman start een handel in wijnen en likeuren. De naam van de winkel is De Noordpool en is gelegen aan De Muide in Gent.

1924: distillatie
Anaïs Bruggeman, dochter van Pieter Bruggeman, trouwt met Louis De Schepper, zoon van een brouwer gevestigd aan de Brabantdam te Gent. De zaak van Pieter Bruggeman De Noordpool verhuist naar de gebouwen van brouwerij Van Goethem De drie sleutels” gelegen aan de Grauwpoort in Gent. Louis De Schepper begint met de productie van alcoholische dranken.

1941: bouw graanstokerij
Een nieuwe graanstokerij wordt gebouwd in Langerbrugge langs het kanaal Gent-Terneuzen. Vanaf 1946 wordt hier bakkersgist geproduceerd.

1952: bouw industriële melassestokerij
Een industriële melassestokerij voor gist en alcohol wordt opgericht in Langerbrugge.

1956: overlijden Louis De Schepper
Het bedrijf wordt verdergezet door Anaïs Bruggeman samen met de zonen Joseph en André De Schepper.

1987: opening nieuwe productie-eenheid voor gedistilleerd
Overlijden van Anaïs Bruggeman. Verhuis van afdeling gedistilleerd in stadscentrum naar een nieuw gebouwencomplex aan de Wiedauwkaai.

1988: overname Fryns in Hasselt
De Etn. Bruggeman nemen de Hasseltse distilleerderij Fryns over waardoor ze jenever met de oorsprongsbenaming Hasselt mogen produceren.

1998: overname Ainslie’s whisky
Bruggeman goes Scottish en verwerft de wereldwijde rechten van de Schotse whisky Ainslie’s met nevenmerken: Royal Edinburgh en King’s Legend.

2009: La Martiniquaise (Frankrijk) neemt Bruggeman over
Uitbreiding en diversificatie van het sterkedrankenassortiment: Poliakov, Label 5 en Canadou.

2010: het diversificatieproces gaat door
De merkenportfolio van de Etn. Bruggeman wordt nog uitgebreid met Caraïbos, Tiscaz, Aguacana, Gibson, Bally en Old Nick.

2011: Bruggeman neemt Smeets over, de nummer 1 van de Hasseltse jenever
Met de overname van Smeets wordt de Etn. Bruggeman marktleider op het gebied van graanjenever van 30° en meer.

2012: Bruggeman neemt de distributie van het merk Saint James over voor de Belgische en Luxemburgse markt.
2013: de merkenportfolio blijft groeien

In oktober 2013 voegt Bruggeman de merken Porto Cruz, Mangaroca Batida de Côco en Negrita rum toe aan zijn assortiment en wordt zo meer en meer een echte challenger op de Belgische markt.

2014: Bruggeman breidt uit
Bruggeman blijft zich verder ontwikkelen en vergroot zijn stockageruimte door de bouw van een ultramodern nieuw magazijn met een totale oppervlakte van 2.400m² en plaats voor meer dan 5.200 paletten. Daarnaast gaat Bruggeman een joint venture aan met het Nederlandse bedrijf Inspirits met onder andere de merken Poliakov, Label 5, Saint James en Porto Cruz. Hierdoor is Bruggeman vanaf nu actief in de Benelux.

2015: Bruggeman ontpopt zich tot een echte challenger op de alcoholische-drankenmarkt in de Benelux.

2017: Bruggeman neemt Inspirits Premium Drinks over.

2018: Bruggeman neemt DBBS over.

2019: Bruggeman verwerft Kidibul.

Producten