Producent

Heirbaut hoeveproducten

Temse

Geschiedenis

Vijf generaties terug startte de familie Heirbaut een bescheiden boerderij in de Veldstraat te Temse. Het veebestand bestond uit enkele koeien, varkens en kippen. Doorheen de jaren werd het veebestand van de boerderij steeds groter. Begin jaren ’80 besliste men om zich enkel bezig te houden met het houden van melkkoeien en enkele kippen. Halfweg van de jaren ’90 vernieuwde men een deel van de stal voor de melkkoeien en enkele jaren nadien werd er een nieuwe jongveestal gebouwd.

In 1999 startten ze met de thuisverkoop van zuivelproducten. In een witte container die dienst deed als winkel – ook wel het barrakske genoemd – bracht men verse melk, ijs, desserten, yoghurt, eieren en ijstaarten aan de man.

In de zomer van 2009 werd, aanpalend aan de bedrijfswoning, een winkel gebouwd met een afzonderlijke productieruimte en een magazijn. Aangezien ijs produceren en bewaren zeer veel elektriciteit vergt, was het in de zomer van 2012 een logische stap om bedrijfseigen energie te gaan produceren. Daarvoor gebruiken zij een grondstof die dagelijks in de stallen geproduceerd wordt: verse koeienmest! Zo slaan wij 2 vliegen in 1 klap: ze maken groene stroom én minimaliseren de uitstoot van broeikasgas door het te verwerken en aan te wenden voor hun klimaatneutrale stroomvoorziening.

Wel blijven dezelfde traditionele waarden gelden als voorheen, ongeacht al deze vooruitstrevende processen: Heirbaut Hoeveproducten is en blijft een familiebedrijf dat ambachtelijke kwaliteit verkiest boven massaproductie! Elk zuivelproduct dat u in de hoevewinkel koopt, is dan ook met zorg bereid door boer Paul en boer Kris of hun echtgenotes Lea en Ginny.

Dit maakt van Heirbaut Hoeveproducten een toonbeeld van de professionele mix van moderne voedselveiligheid en ambachtelijke kwaliteit.

Producten

In dezelfde gemeente