Producent

Vleeswaren Jorven

Maldegem

De familie De Flou is reeds generaties lang in en rond Maldegem actief in de vleessector. In het begin van de 20ste eeuw was overgrootvader Adolf “De Mande” De Flou slachter, vlees-, eier- en kolenhandelaar.

Grootvader Albert De Flou vervoegde na WO II het bedrijf en de vleeshandel werd verder uitgebouwd. Het slachten van dieren gebeurde vanaf nu in erkende slachthuizen. Een tiental jaren later, halfweg de jaren 50, werd een slagerij opgestart waarbij men zelf een aantal vleeswaren begon te bereiden, zoals droge worst, hoofdvlees, gedroogde hammen en zelfs gekookte hammen. Het vlees werd aan andere slagerijen en op markten verkocht.

Vader Jan De Flou zette in 1971 de vleeshandel verder en legde zich in de beginjaren toe op het aankopen van karkassen en versnijden van varkensvlees. Het vlees werd verhandeld in een netwerk van slagerijen in Oost- en West-Vlaanderen. Stilaan groeide de ambitie om zelf vleeswaren te gaan produceren. In de loop van de jaren 80 werd er onder de merknaam Jorven gestart met de productie van gekookte en gedroogde hammen. Gaandeweg werd het assortiment van de droge zouterij verder uitgebreid met gerookt en gezouten spek, bacon en cobourg. Het assortiment van de kookwaren werd ook uitgebreid met diverse variaties op de klassieke gekookte ham.

Het recept voor de gekookte hammen evolueerde in de loop der jaren en leidde tot een nieuw product: de Bezembinderham. Dit uniek, mals product met een zoutarme samenstelling en een kruidige mantel werd vernoemd naar de Kleitse werkers van vroeger: de bezembiners.

Sinds begin 2010 is Steven De Flou zaakvoerder van de onderneming.

Producten