Recept
Gentse sushi met gandaham, groene asperge en aioli
Ingrediënten
- 200 gr sushi rijst
- Sushi azijn
- Peper en zout
- 5 norivellen
- 10 sneetjes fijngesneden Gandaham
- 1 pakje groene aspergetips
- 6 el mayonaise
- 1 teentje look
- 1 potje saffraan
- Afwerking gedroogde Gandaham
Werkwijze
- Spoel de sushirijst meermaals zodat het overtollige zetmeel verdwijnt.
- Kook gaar volgens de instructies.
- Kook ook de asperges gaar in enkele minuten en spoel onder koud water.
- Breng op smaak met sushi azijn, peper en zout. Laat lauw worden.
- Start met de aioli. Snij het teentje look heel fijn en meng met de mayonaise en de saffraan. Doe de aioli eventueel in een spuitzakje.
- Leg een norivel voor je. Druk op 3/4 van het norivel een dunne laag rijst.
- Beleg met Gandaham, groene asperges en aioli.
- Bevochtig de bovenste vrije rand met wat water en rol het norivel strak op. Herhaal met de overige vellen.
- Snij elk norivel in een tiental sushi. Werk af met een extra puntje aioli en een stukje gedroogde Gandaham.