Recept
IJsdessert van geitenmelk en vlierbloesem met geroosterde rabarbercoulis en crumble van zuurdesembrood
Ontdek dit verfrissende dessert, gemaakt door ‘De Keukentafel’ met lokale ingrediënten!
Ingrediënten:
- 100 ml geitenmelk (De Volle Maan)
- 100 ml siroop van geitenwei (De Volle Maan)
- 100 g zuurdesembrood (bijvoorbeeld van bakkerij BaaB)
- 6 rabarberstengels, in stukken gesneden van jouw lokale groenteboer
- 100 ml vlierbloesemsiroop (maak dit zelf aan de hand van het volgende recept)
- 100 ml room
- 3 eiwitten
- 100 g rietsuiker
- citroensap naar smaak
Bereidingswijze:
- Meng de vlierbloesemsiroop, siroop van geitenwei, room, geitenmelk, eiwitten en citroensap in een kom.
- Giet het mengsel in een ijsmachine en laat draaien tot het ijs klaar is.
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Blend de rietsuiker en het zuurdesembrood tot een grove crumble.
- Spreid de crumble uit op een bakplaat en rooster 10 minuten in de oven tot ze goudbruin en krokant is.
- Verwarm de oven voor op 180 graden Leg de rabarberstukken op een bakplaat en bestrooi rijkelijk met rietsuiker.
- Rooster de rabarber in de oven tot hij helemaal zacht is geworden.
- Zeef de geroosterde rabarber om de coulis te maken. De rest kan je gebruiken als rabarbercompote.
- Serveer het geitenmelk- en vlierbloesemijs met een lepel geroosterde rabarbercoulis.
- Bestrooi met de crumble van zuurdesembrood.
En smullen maar!