Recept

IJsdessert van geitenmelk en vlierbloesem met geroosterde rabarbercoulis en crumble van zuurdesembrood

Ontdek dit verfrissende dessert, gemaakt door ‘De Keukentafel’ met lokale ingrediënten!

Ingrediënten:

  • 100 ml geitenmelk (De Volle Maan)
  • 100 ml siroop van geitenwei (De Volle Maan)
  • 100 g zuurdesembrood (bijvoorbeeld van bakkerij BaaB)
  • 6 rabarberstengels, in stukken gesneden van jouw lokale groenteboer
  • 100 ml vlierbloesemsiroop (maak dit zelf aan de hand van het volgende recept)
  • 100 ml room
  • 3 eiwitten
  • 100 g rietsuiker
  • citroensap naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Meng de vlierbloesemsiroop, siroop van geitenwei, room, geitenmelk, eiwitten en citroensap in een kom.
  2. Giet het mengsel in een ijsmachine en laat draaien tot het ijs klaar is.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden. Blend de rietsuiker en het zuurdesembrood tot een grove crumble.
  4. Spreid de crumble uit op een bakplaat en rooster 10 minuten in de oven tot ze goudbruin en krokant is.
  5. Verwarm de oven voor op 180 graden Leg de rabarberstukken op een bakplaat en bestrooi rijkelijk met rietsuiker.
  6. Rooster de rabarber in de oven tot hij helemaal zacht is geworden.
  7. Zeef de geroosterde rabarber om de coulis te maken. De rest kan je gebruiken als rabarbercompote.
  8. Serveer het geitenmelk- en vlierbloesemijs met een lepel geroosterde rabarbercoulis.
  9. Bestrooi met de crumble van zuurdesembrood.

En smullen maar!