Recept

Pasta met Tierenteyn mosterd, Gregaham en prei

Deze hemelse pasta met Oost-Vlaamse smaken voor 2 personen werd gemaakt door Elise (@elise_eet_alles)

Ingrediënten:

  • 2 dunne preien van bij jouw lokale boer
  • een klont boter
  • 1-2 tl Tierenteyn mosterd
  • 120 ml room
  • 200 g pasta van Pastati
  • 4-6 plakjes ham van Grega
  • halve citroen
  • peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Snijd de prei in dikke ringen. 
  2. Smelt een klont boter in een steelpan en leg de preiringen met de platte kant in de boter. Kruid met peper en zout en laat licht goudbruin bakken. Draai om, voeg een scheutje water toe en dek af. Laat enkele minuten verder garen tot de prei zacht is.
  3. Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water.
  4. Meng de mosterd met de room en kruid met peper en zout. Kies zelf hoeveel mosterd je wil.
  5. Voeg de room bij de prei en laat even inkoken.
  6. Giet de pasta af en voeg deze samen met een lepel kookvocht toe bij de roomsaus. Meng en laat samen opnieuw even inkoken. 
  7. Doe de ham in stukjes en voeg deze toe.
  8. Breng op smaak met enkele druppels citroensap, peper en zout.
  9. Tijd om te serveren!