Recept
Peertjes in jonge jenever met espuma
Ingrediënten
- 1 kg peren
- 1 dl rode wijn
- 3 dl jonge jenever
- 150 g suiker
- 1 kaneelstok
- 1 vanillestok
- Espuma: 375 g perensap, 75 g room, 2 blaadjes gelatine (Sifon of espumaspuit nodig om deze schuim te verkrijgen)
Werkwijze
- Schil de peren en snij ze in vier.
- Schik in ondiepe kookpot en overgiet met jonge jenever en rode wijn, voeg suiker en aromaten toe.
- Stoof ze gaar op een zacht vuurtje.
Voor de espuma:
- Warm sap afwegen, mengen met room en (geweekte) gelatine toevoegen.
- Laten afkoelen en giet het mengsel in een sifon. Tot schuim maken met 2 gaspatronen.
- Schik de peertjes in een mooi aperitiefglaasje en spuit er de espuma overheen.