Recept
Pizza met witloof, peer en pas de bleu
Voor 1 pizza:
- pizzabodem
- 4 à 5 tal eetlepels passata of tomatenblokjes
- tijm
- 1 el balsamico of rodewijnazijn
- 1 peer
- 1 stuk witloof
- 100 g pas de bleu (Het Hinkelspel)
- een handje walnoten
- walnotenolie (Mobiele Fruitpers)
Bereiding:
- Meng de passata of tomatenblokjes met de balsamico of rodewijnazijn en kruiden naar keuze in een blender. Wij gebruiken hier tijm, maar je kan ook oregano, rozemarijn of basilicum gebruiken.
- Snij de witloof in 4 grove stukken en gril even aan in een grillpan.
- Snij de peer in 8 stukken.
- Rol de pizzabodem uit en smeer met een eetlepel de passata in een dun laagje uit over de bodem.
- Verdeel de witloof en peer over de pizzabodem.
- Breek de pas de bleu kaas in grove stukken en verdeel over de pizzabodem.
- Breek de walnoten in stukjes en verdeel over de bodem.
- Bak de pizza 15 à 20 minuten in de oven op 210°C of tot goudbruin.
- Werk af met walnotenolie
- Smakelijk!