Product

Bieren en chocolade van Gentse Traditie

Gent

Gentse Traditie biedt met Gentse Graaf een reeks Belgische bieren van hoge gisting aan. Naast de traditionele blonde en bruine versie verrast Gentse Graaf met een dubbel bruine variant, tripels, honingbier en amberbieren. Deze veelzijdigheid weerspiegelt de functie van Gent in het Graafschap Vlaanderen. Hoewel de stad een woelige geschiedenis kende, waarbij oorlog en sociale onrust afgewisseld werden met vrede en voorspoed, stond de havenstad aan de Schelde en Leie centraal voor kooplui uit alle windstreken. Gentse Graaf ademt de sfeer uit van de verhalen die er werden gedeeld in de schaduw van het Gravensteen.

Gentse Maagd is een Belgisch traditioneel witbier met twee varianten: kersenbloesem en citrusvrucht. Met deze gewaagde varianten symboliseert Gentse Maagd de legendarische koppigheid van Gent. Het maagdelijk wit staat voor een fiere stad die, oningenomen door grootmachten, bleef vasthouden aan zijn eigen visie. Kiezen voor deze heerlijke en verfrissende witbieren is kiezen voor de recepten van een eigenzinnige microbrouwerij.

Gentse Gilde bestaat uit een appel-, kersen- en perzikbier. Met zijn drie fruitbieren wil Gentse Traditie de fruithandel van Gent eren. De fruyteniers of freyteniers verkochten in de 14-15de eeuw hun fruit op de Kleine Korenmarkt, ook wel de Appelmarkt of defruyteniersmaerct genoemd. De geschiedenis van de Gentse gilde van de fruitverkopers, hun boomgaarden en kriekerijen inspireerden hen tot het brouwen van deze heerlijke fruitbieren.

Naast de bieren biedt Gentse Traditie ook een volledig gamma chocoladepralines aan met verschillende bieren verwerkt in de vulling.

Producenten