Product

Smeerpasta van Aalsterse vlaai van Sinamum

Aalst

Aalsterse vlaai is een erkend streekproduct, hun smeerbare versie, Meigt genaamd, wordt gemaakt met respect voor de originele receptuur.

Hun Meigt is gemaakt op basis van een familierecept van Aalsterse vlaai. De bobonne van Steven bakte geregeld een vers bakje vlaai, ze was er zelf verzot op. Meerdere keren bij het degusteren van een stukje vlaai zei ze: “dat is mijne Meigt”, wat in het Aalsters dialect “dat vind ik lekker” betekent. Vandaar ook de naamkeuze.

Sinamum vond dat de smaak van Aalsterse vlaai meer bekendheid verdiende dan enkel regionaal. Deze ruimere bekendheid was met de originele versie moeilijk te bereiken gezien het om een vers product gaat met beperkte houdbaarheid. Daarom brachten ze een versie op de markt die minstens 6 maand houdbaar is en dezelfde smaakbeleving biedt als het origineel.

Duurzaam en kwalitatief. Zo weert Sinamum palmolie uit hun receptuur en gebruiken ze verse specerijen bij de bereiding. Hun product is glutenvrij en wordt nog steeds op artisanale wijze bereid. Sinamum biedt een unieke smaakbeleving aan die geen gelijke kent in het segment.

Producenten