Blog

Geef je streek cadeau met eindejaar

Verras vrienden en familie met de beste streekproducten uit Oost-Vlaanderen. Denk chocolade, kaas, koekjes, mosterd, bier en veel meer lekkers. En waar kan je best terecht voor al dit heerlijks? Bij de Lekker Oost-Vlaamsambassadeurs met een streekwinkel natuurlijk!

Wij gingen bij iedereen langs en kwamen met tonnen cadeautjesideeën thuis. Onze tips lijsten we met veel plezier voor jullie hieronder op.

De Streekboetiek

Kauwstraat 47, 9550 Sint-Lievens-Esse

Bij Eva ben je aan het juiste adres voor streekproducten uit de Vlaamse Ardennen. Met veel zorg en aandacht maakt ze de mooiste geschenkpakketjes samen voor onder de boom.

Onze favoriet? één van de wandeltocht pakketten. Daarmee doe je niet enkel streekproducten cadeau maar ook een leuke wandeling!

>> Bekijk alle producten die Eva verkoopt op haar webshop

Sophie’s sweets & chocolates

Botermarkt 9, 9000 Gent

In het hartje van Gent kan je terecht bij Sophie voor verschillende zoetigheden. Van eigen pralines tot Oost-Vlaamse peperkoek. Bovendien kan je er een kleine stadswandeling krijgen met bijhorende Gentse producten.

De ideale tip? Een heerlijk zoet doosje met ambachtelijke Gentse streekproducten in verschillende maten, voor ieder wat wil dus!

>> Bekijk alle producten die Sophie verkoopt op haar website

Ambarosa

Wiezeplein 4, 9280 Wieze (Lebbeke)

In het pittoreske Lebbeke word je warm onthaald door Sarah en Robrecht in hun streekwinkel met een zeer gevarieerd aanbod. Deze streekwinkel is een echt voorbeeld van een trotse Lekker Oost-Vlaamse ambassadeur.

Iets wat ons echt is bijgebleven? De verassingsbox (een schattig huisje) die je zelf vult met jouw favoriete producten zoals chocolade, bier, koffie, koekjes en veel meer.

>> Bekijk alle producten van Ambarosa op de website

OOOST

Goudenleeuwplein 3, 9000 Gent

Net niet onder de Schapenstal van Gent, vinden we het promotiecentrum terug van Oost-Vlaamse streekproducten: OOOST. De ideale plek voor een heerlijke lunch, een leuk cadeautje of een lekker biertje!

Wat moet je zeker gezien hebben? Toch wel die fantastische eindejaarspakketten om iemand in de bloemetjes te zetten tijdens de feestdagen.

>> Bekijk alle eindejaarspakketten en producten op de website.

Balerdon

Parkstraat 21, 9100 Sint-Niklaas

Niet ver van de Grote Markt in Sint-Niklaas, kan je een bezoek brengen aan Chocolatier Balerdon. Een streekwinkel bekend van zijn chocolade neuzekes, maar ook andere streekproducten zijn hier te verkrijgen.

Wat mag je niet missen als je hier bent? Toch wel die chocolade neuzekes, kies je favoriete smaak en geniet ervan!

>> Neem alvast even een kijkje op de website van Balerdon.

Bon Appetine

Onderstraat 108, 9890 Gavere

Nog maar een jaartje open, maar wat een succesvolle streekwinkel schuilt er achter Bon Appetine. Vooral de zoetebekken onder ons zullen hier geen keuze kunnen maken tussen al dat lekkers.

En vergeet ook geen Gaverse Valeirke of Flupke mee te nemen, de herkende streekproducten van deze winkel.

>> Ontdek de streekproducten die Ineke verkoopt in Bon Appetine.

Maison Sucrée

Leeuwenhof 33 in Drongen

Bij Els en Bart van Maison Sucrée in Drongen, vind je een uitgebreid assortiment aan zoet en zout lekkers, met een groot assortiment aan wijnen.

>> Ontdek de streekproducten die Els en Bart verkopen in Maison Sucrée.