Een unieke Oost-Vlaamse brunch voor zes personen
Bij Lekker Oost-Vlaams draait alles rond genieten van lokale smaken uit onze rijke eetcultuur tot creatieve gerechten met een verrassende twist. Recent organiseerden we een bijzondere brunch waarbij Oost-Vlaamse streekproducten de hoofdrol kregen. Het resultaat? Een heerlijke en sfeervolle tafel voor zes personen die zowel onze smaakpapillen als onze harten wist te veroveren!
Onze brunchtafel werd een ware ode aan Oost-Vlaamse culinaire pareltjes. Wat dacht je van een krokante mosterdcracker (F. Tierenteyn) met smeuïge tartaar van Gentse kop en pittig ingelegd mosterdzaad? Of heerlijke gegrilde asperges gecombineerd met de zachte, lokaal geproduceerde Berloumi-kaas van ” De Zuivelarij”?
Ook voor liefhebbers van verrassende combinaties hadden we iets bijzonders klaarstaan: toast champignon met geitenkaas, afgewerkt met een kruimel van Borsbeekse speculoos. De quiche met witloof, krokant spek en de romige ‘Pas de Bleu-kaas’ van Het Hinkelspel deed de aanwezigen verlangen naar meer.
Omdat een brunch niet compleet is zonder iets zoets, sloten we af met echte Gentse klassiekers: gestreken mastellen rijkelijk belegd met “Callas” vruchtenboter van appel, caramel en calvados, en ontbijtwafels vergezeld van een frisse plattekaasmousse, sappige aardbeien en Rabeko-confituur.
Wil jij deze overheerlijke brunch thuis ook eens uitproberen? Ontdek de recepten één voor één op onze website en proef de smaken van Oost-Vlaanderen bij jou aan tafel!



