Producent

Acker & Go Distillery

Geraardsbergen

Zijn overgrootvader had al een stokerij in Lochristi, en ondertussen hebben Alfred en Hilde van Acker & Go de traditie nieuw leven in geblazen in Geraardsbergen. Ze produceren alcoholische dranken op basis van zoveel mogelijk inheemse grondstoffen, die vaak ook in de Vlaamse Ardennen geproduceerd worden. Op die manier kunnen ze ook een meerwaarde bieden aan de overproductie van fruit en andere ingrediĆ«nten. Een bedrijfsbezoek met een persoonlijke degustatie is ook altijd mogelijk. Hierbij tonen Alfred en Hilde het ambachtelijke productieproces van hun huisgemaakte gins, likeuren, vodka’s en andere spirits

Acker & Go Distillery is ontstaan in oktober 2016 met het commercialiseren van de Gybergh 42. De Gybergh 42 is een eigen ginrecept dat voortvloeide uit de gindistillatiecursus die Alfred in Hasselt gevolgd heeft. Met het volgen van de cursus van distillateur in 2017-2018 kwam ook de zin om om te schakelen naar een warme stokerij en om authentieke en meer ambachtelijke producten te produceren.

Al snel komen er andere gins zoals de Gybergh 42 Wooded, de Gybergh 48, maar ook fruitdistillaten op basis van fruitoverschotten en samenwerkingen met brouwerijen.

Producten