Producent

Brouwerij Dilewyns

Dendermonde

In het begin was het niet de bedoeling de huisgebrouwde bieren te verkopen, deze dienden enkel voor eigen gebruik.
Door de vraag van de oudheidkundige kring van Grembergen om Vicaris te mogen schenken tijdens hun tentoonstelling rond de brouwgeschiedenis van Grembergen besloot Vincent Dilewyns om met zijn recept naar de ‘proef’brouwerij te stappen om er de vicarisbieren onder licentie te laten brouwen. De overschot van de receptie werd verkocht aan geïnteresseerde dorpsgenoten en kennissen.
Enkele bakken van dit brouwsel zijn verzeild geraakt op een degustatieavond van een Zythos biervereniging.

Als gevolg werd familie Dilewyns uitgenodigd om deel te nemen aan het Zythos bierfestival te Sint-Niklaas in 2006 waar ze al gauw het hart van de consument veroverden en de consumententrofee voor de Vicaris Tripel wonnen.
In 2007 werd op hetzelfde festival de eerste prijs voor de Vicardin en tweede prijs voor de Vicaris Tripel binnengehaald. Ten slotte werd ook het gouden glas van Zwevegem gewonnen.

Na het krijgen van zoveel appreciatie en het winnen van verschillende prijzen ging de bal aan het rollen.

In maart 2010 werd een nieuw stukje geschiedenis geschreven én de fundering voor de toekomst gelegd. Er werd namelijk een pand aangekocht op het industrieterrein te Dendermonde. Na een jaar zwoegen en zweten om het pand om te bouwen tot een prachtige brouwerij was het zover: het eerste brouwsel in de nieuwe installatie!

In mei 2011 vond de officiële opening van de brouwerij plaats. Burgemeester, schepenen, journalisten, collega-brouwers, vrienden en sympathisanten, iedereen was aanwezig op dit mooie en emotionele moment. Ook voor andere nieuwsgierigen zoals bierverenigingen en stadsgenoten werd er een dag ingericht om de nieuwe aanwinst van Dendermonde te komen bezichtigen. Dit ging gepaard met de nodige vicaris-biertjes en ambiance. Tot in de vroege uurtjes!

Producten

In dezelfde gemeente