Producent

Brouwerij The Musketeers

Sint-Gillis-Waas

Eeuwen geleden reisden troubadours zingend en vertellend rond om zo hun arsenaal aan tradities, legendes en verhalen door te geven en te behouden. Brouwerij The Musketeers wil via hun ‘Troubadour’ de Belgische traditie en faam van het brouwen van speciale bieren levendig houden. Stap voor stap, wereldwijd, …

Geschiedenis

Brouwerij ‘The Musketeers’ werd opgericht in 2000 door 4 brouwingenieurs: Kristof De Roo, Rikkert Maertens, Stefaan Soetemans en Sven Suys. Vier vrienden met een gemeenschappelijke passie: bier! In verschillende tussenstappen werd na een drietal jaar hobbybrouwsels een eerste product op de markt gezet. De zoektocht naar een passende naam was moeilijk maar leverde een veelbetekenende naam op: Troubadour.

Enkele eeuwen geleden trokken al zingend en vertellend jonge mannen rond om zo een hoop tradities, legendes en verhalen te kunnen doorgeven van streek tot streek, van generatie op generatie. Dit waren de troubadours. Ook Brouwerij The Musketeers wil de mooiste traditie die ons land op de wereldkaart zette, namelijk de kunst van het bier brouwen, via ‘Troubadour’ levendig houden.

De omschakeling van hobby naar commerciële activiteit ging ook gepaard met moeilijke beslissingen. Met 2 musketiers werd het verhaal verder uitgebouwd en vol enthousiasme werd een tweede bier ontwikkeld: Troubadour Obscura.

De Troubadourbieren kregen jaar na jaar meer erkenning en ondanks de vele concurrentie op de Belgische biermarkt worden ze nu geschonken in een steeds bredere regio van het Vlaamse land. Maar ook in het buitenland is ‘Troubadour’ niet onopgemerkt gebleven. 2010 wordt het jaar van de grote doorbraak met de Gold Medal Award van Troubadour Blond op de World Beer Cup in Chicago. Daarnaast werd ook een derde bier gelanceerd: Troubadour Magma. Ook ditmaal was het meteen een schot in de roos en won dit bier op het Zythos Bier Festival in België de Zythos Consumenten Trofee 2010, verkozen uit honderden Belgische bieren door de duizenden bezoekers.

Zo trekt de Troubadour verder de wereld rond, een verhaal met een hart voor bier, een verhaal van de traditie en kwaliteit van Belgisch speciaalbier.

Ecologische brouwerij in het Waasland

De vraag naar de speciaalbieren van The Musketeers blijft groeien. In 2016 beslisten de brouwers om een oude steenbakkerij in Sint-Gillis-Waas te kopen. De steenbakkerij werd gerenoveerd en verbouwd tot een hedendaagse en ecologische bierbrouwerij. Aanpalend werd een nieuw gebouw opgetrokken met plaats voor de kantoren van The Musketeers, de brouwzaal en het magazijn. De site moet niet alleen bierproevers bekoren. Het brouwerijcafé biedt wandelaars, fietsers en buurtbewoners ook gewoon een gezellig rustmoment in het Waasland.

Producten

In dezelfde gemeente