Producent

Corma

Destelbergen

Corma nv is het bedrijf achter Ganda Ham en Ganda delicatessen. Het bedrijf specialiseert zich in drooggezouten hammen die staan voor topkwaliteit.

Geschiedenis

De traditie gaat terug tot 1954 waar Roger Cornelis met zijn echtgenote Maria Mattheeuws een slagerij opende. In 1969 startte Roger een vleeswarenbedrijf in Destelbergen. Al snel werd de gedroogde Vlaamse boerenham het topproduct.

In de jaren ’80 nam Dirk Cornelis, zoon van Roger, de zaak over. De merknaam ‘Ganda Ham’ werd gelanceerd.

Zestig jaar na de opstart groeide het bedrijf uit tot een modern productiebedrijf, waar wekelijks 3.550 Ganda Hammen de deur uitgaan.

Filosofie

Het streven naar kwaliteit vormde van meet af het sleutelwoord in de bedrijfsfilosofie. Een consequente houding, die zich in de eerste plaats uit in de productie van een natuurlijk product, een milieuvriendelijk bereidingsproces en goede sociale verhoudingen binnen het bedrijf.

Toch gaat die ambachtelijke aanpak gepaard met eigentijdse technologie. Vleeswaren Corma verleent voortdurend haar medewerking aan tal van wetenschappelijke onderzoeksprojecten om de kwaliteit van de Ganda Ham voortdurend te optimaliseren en het productieproces verder te doorgronden.

Producten

In dezelfde gemeente