Producent

De Vierklaver

Lokeren

In de tijd dat hormonengebruik nog algemeen was, heeft vader Van Poucke een bewuste keuze gemaakt. Als natuurmens in hart en nieren en verbonden met alles wat groeit en bloeit koos hij voor de moeilijkste weg. Er werd geopteerd voor het kweken van dieren op een ecologisch verantwoorde manier. Samen met enkele andere pioniers zocht hij in 1983 ondersteuning bij vzw Plattelandsontwikkeling om de kar naar verspreiding van hormonenvrij vlees mee te helpen trekken. De fundamenten voor gewaarborgd hormonenvrij vlees werden gegoten.

Snel daarna in 1986 zag het kwaliteitslabel “natuurlijk hormonenvrij” het licht. Het label garandeert vlees vrij van hormonen, antibiotica en andere groeistimulatoren. Alle controles worden uitgevoerd door een onafhankelijke organisatie. Aanvankelijk zijn alle dieren op de boerderij van het Belgisch witblauw ras, dit was echter geen duurzame oplossing. Toen werd besloten om over te schakelen naar een natuurlijker ras dat zonder tussenkomst van dierenarts en dus zonder keizersnede kan kalven. De keuze is gevallen op de Blondes d’Aquitaine. Het zijn prachtige, grote, blonde dieren, die echt “natuur” uitstralen.

Ondertussen heeft Pieter beslist om in de voetsporen van zijn vader te treden en mee de natuurlijke weg te bewandelen. Hij opent een hoeveslagerij die naast het vlees van eigen gekweekte runderen, ook vlees van andere aangesloten bedrijven aanbiedt en daarnaast nog eigen bereide en ambachtelijke charcuterie.

Dit alles wordt zeer streng gecontroleerd, want enkel het beste is goed genoeg.

Producten