Producent

De Klok – Likeurstokerij – Delicatessen

Wichelen

In volle oorlogstijd werkte vader Raoul Galle bij een bierhandelaar die voor een likeurstokerij uit Zele de jenever “De Klok” verdeelde. Raoul zette thuis een na-de-uren-commerce op en vrij vlug kreeg hij de naam likeurstoker te zijn. In werkelijkheid versneed hij enkel de aangekochte alcohol met siropen, essences en kruiden tot hij een eigen assortiment van om en bij de dertig smaakvarianten bekwam.

Kort daarop nam vader Galle wijn, porto en andere dranken in zijn gamma op en baatte hij de zaak op zelfstandige basis verder uit. Toen vader in 1985 overleed nam zijn jongste zoon Dirk de zaak over. Al vlug kende hij reuzesucces met zijn advokaat op grootmoeders wijze, krieken op jenever en met zijn huisgemaakte citroenjenever. Samen met zijn echtgenote Veerle is hij regelmatig terug te vinden op nationale evenementen zoals kerstmarkten, beurzen en allerlei andere culinaire happenings.

Sinds oktober 2005 heeft het familiebedrijf het ouderlijke huis verlaten, om zich te vestigen in splinternieuwe gebouwen. Daar heeft men niet alleen veel meer ruimte, maar is men ook ruimschoots voorzien op het ontvangen van groepen voor bedrijfsbezoeken met degustaties. Men kan er tot 100 personen tegelijk ontvangen.

In juli 2009 won De Klok, via de IWSC een belangrijke wereldwijde award met hun advokaat “De Klok”. Die behaalde “silver medal, best in class” waardoor hij als de beste van de wereld wordt beschouwd!

Momenteel zit de derde generatie ook al deels in het familiebedrijf, zodat de voortzetting van “De Klok” verzekerd is.

Producten