Producent

De Seizoenschuur

Wichelen

Het bedrijf is ontstaan door passie en werklust. Beide zaakvoerders zijn afkomstig uit de land- en tuinbouwsector en allebei gebeten om de uitdaging in de landbouwsector aan te gaan, goed beseffende dat ze niet mogen stilstaan en altijd vooruit moeten kijken.

Jeroen Hemelings startte met 800 aardbeiplantjes en ze hadden elk als hobby een aantal schapen. Beiden wilden ze nog wat meer te weten komen over schapen en toen ontmoetten ze elkaar op dé schapencursus. Een jaar later richtten ze hun bedrijfje op. Ze zijn gestart met drie takken, deels de boomkwekerij overgenomen van Delfiens ouders, aardbeien in volle grond en een fokkerij van schapen.

Hun aardbeien werden en worden nog steeds rechtstreeks aan de consument verkocht, en startte in de garage aan het huis. Omdat dit alles te krap werd, besloten ze om bij de bouw van de stal en loods een hoevewinkel te voorzien. De start van iets nieuws, een nieuwe locatie, een extra naam… Kweken/telen met de seizoenen en de verkoop van deze producten in de stal/schuur, de naam ‘De Seizoenschuur’ was geboren.

Tevens is Hemelings-Vereecken aangesloten als producent voor de voedselteams en als kweker/verkooppunt voor pastoraal lamsvlees. Deze verenigingen hebben een gemeenschappelijk doel, rechtstreekse verkoop van producent tot consument. Een leuze die Hemelings-Vereecken heel belangrijk vindt. Mensen komen terug bij de boer en de boerin om hun inkopen te doen, geen groot landbouwbedrijf maar een landbouwbedrijf dat de mensen wil leren kennen en kennis wil overbrengen. Klanten worden kennissen en kennissen worden zo soms ook echte vrienden.

De producten zijn te verkrijgen in de eigen hoevewinkel, voedselteams en la ruche qui dit oui.

Producten