Producent

Keun

Keun is een microbrouwerij uit Ronse, in het hart van de Vlaamse Ardennen. Hier ontwikkelt Gert Keunen zijn recepten en brouwt hij, in alle rust en met heel veel toewijding. Verschillende mouten, andere hop en gist, de dosering van de kruiden: alles wordt uitgetest en geproefd tot het resultaat perfect is. Rijk aan smaak, evenwichtig en verrassend.

Keun officieel erkend

Keun is een zeer kleinschalige, artisanale brouwerij, officieel erkend sinds april 2016. Hier wordt zo’n twee keer per maand 120 à 180 liter gebrouwen: bieren in beperkte oplage, speciale edities, eenmalige experimenten. De brouwerij heeft ook een eigen hopveldje, met tien verschillende variëteiten (Britse, Duitse, Amerikaanse maar ook zeldzame Belgische), waardoor in de toekomst grotendeels met hop van eigen kweek gebrouwen kan worden.

Gert Keunen: “Als gepassioneerd biermens probeer ik unieke smaken te creëren. Mijn bieren combineren Belgische brouwkunst met internationale perspectieven, en zijn vaak een synthese van verschillende bierstijlen. En grotendeels gebrouwen met hop van eigen kweek!”.

Familietraditie

Keun is de passie van Gert Keunen, ook bekend als muzikant, auteur en docent. Bier brouwen zit in de genen, want hij zet een oude familietraditie verder. Grootvader Adriaan Keunen (1901-1969) werkte in de jaren 20 en 30 van de twintigste eeuw in brouwerij Hoogbrug in Hasselt. Eigenaar van die brouwerij was diens nonkel Jos Gilissen. Later opende Adriaan samen met zijn twee broers een bierhandel in Beringen.

Producten