Producent

Verhofstede Fruitsappen

Lokeren

In het begin van de jaren ’80 was fruitteler Theo Verhofstede één van de eersten in Vlaanderen, die op een geïntegreerde wijze fruit teelde. Dit wil zeggen: zonder insecticides, maar gebruik makend van nuttige insecten.

In ’86 werden zijn boomgaarden met appels en peren in volle oogstperiode getroffen door een vernietigende storm en hagelbui. Het beschadigde fruit was niet meer verkoopbaar. Om toch nog een inkomen te hebben, besloot Theo Verhofstede, die in zijn vrije tijd reeds appelwijn maakte, de vruchten te verwerken tot sap. Een kleine pers werd aangeschaft en 3.000 flessen appelsap en appel-perensap werden geproduceerd. Meteen was het eerste Verhofstede-fruitsap geboren!

Toen dochter An in ’92 besloot in het bedrijf te stappen, was het moment daar om de oudere installatie te vervangen door modernere apparatuur. Van dan af werd voortdurend geïnvesteerd in het bedrijf: er kwam een volledige productie- en afvullijn, en een industriële wasmachine om de gebruikte flessen te reinigen. Er werd bewust gekozen voor glazen flessen met statiegeld. Bij een vers natuurprodukt van goede kwaliteit hoort immers geen wegwerpverpakking!

Nu heeft Verhofstede wel 16 variëteiten sap op de markt, alle op basis van appelsap met toevoeging van allerlei andere vruchten. In tegenstelling tot andere fabrikanten perst Verhofstede het fruitsap elke week vers, wat de kwaliteit van het product zeker ten goede komt. Voor de verbreding van het smaakassortiment worden ook bijkomende fruitsoorten op de veiling aangekocht. De citrusvruchten worden door een ander bedrijf geperst omdat daarvoor aangepaste apparatuur nodig is.

De familie Verhofstede staat er garant voor om steeds verse vruchten te gebruiken zodat er geen additieven of concentraten aan te pas komen.

Zie de website voor meer verkooppunten.

Producten