Producent

Wijndomein Carrijn

Zottegem

Willy Carrijn is een kleine zelfstandige wijnbouwer die Oost-Vlaamse wijnen, schuimwijn, jubileumparels en gin maakt. In 2008 maakte Willy Carrijn reeds fruitwijn en toen kreeg hij de smaak te pakken voor de wijnbouw. Het verhaal van wijndomein Carrijn start echter pas in 2012, toen Willy besliste om zeshonderd stokken in de tuin achter zijn woonhuis te planten. Door het ingesloten karakter en combinatie met een overzeese wind is dit domein iets beter bestand tegen schimmels dan een ander domein. Er staan op dit moment overwegend witte druivenrassen, zoals Chardonnay, Viognier, Johanniter en Souvignier Gris.

In 2016 besloot Willy om nog een tweede perceel te beplanten met wijnstokken. Dit gaat over een perceel van ongeveer 12 are, gelegen te Erwetegem. Dankzij zijn open karakter heeft dit perceel andere eigenschappen van het perceel in Oudenhove. Hier werd er gekozen om Cabernet Cortis te planten, een schimmelbestendige blauwe druivensoort. In 2016 en 2020 zijn er verscheidene grand crus aangeplant, omdat wijndomein Carrijn maximale kwaliteit voorop stelt op kwantiteit.

Willy volgde opleidingen bij de Vlaamse Wijnmakersgilde (o.m. bij Luc Goessens). Hij volgt ook de cursus sommelier-conseil, want hij vindt het belangrijk correct te kunnen proeven.

Producten