Producent

Wijngaard Kampenberg

Sint-Lievens-Houtem

Door zijn werk als professioneel fotograaf werd Jan Caudron door diverse tijdschriften de wijnwereld rondgestuurd en begon hij zich af te vragen waarom wijnbouw bij ons als onmogelijk werd bestempeld.

In 2004 startte hij zelf met de aanleg van een kleine wijngaard toen hij geschikte grond met huis in Vlierzele kon kopen. Hij begon met Pinot Gris, nadien volgde Zweigelt (2005), Gamay (2011) en Pinot noir (2014): traditionele Europese wijnrassen.

Jan geeft les in de cursus Wijnbouwer – Wijnmaker van Syntra (Midden-Vlaanderen) en richtte mee de vzw Belgische Wijnbouwers op. Sinds 2014 is hij ook nauw betrokken bij de Monte Blandino-wijngaard in de Gentse binnenstad.

De wijngaard heeft een oppervlakte van 1,6 hectare. De naam Kampenberg is een dichterlijke overdrijving voor de heuvel die net rechtover het domein ligt. De locatie is ideaal: afhellend op het zuiden, licht hellend, perfect gedraineerd en geen schaduw in de buurt. De wijn wordt verkocht rechtstreeks in horecazaken, via thuisverkoop en enkele winkels en via de website.

Producten