Recept
Gebakken asperges met Superano en koriander
Voor 4 personen
Ingrediënten
- 2 sneden Superanoham
- 1 bussel witte asperges
- 20 korianderblaadjes
- Een scheut goede olijfolie
- 4 eetlepels geklaarde gesmolten boter
- Peper en zout
Werkwijze
- Schil de asperges met een fijnschiller. Breek het houterige gedeelte onderaan af.
- Dompel de asperges 2 minuten in kokend gezouten water. Giet af en laat even uitlekken. Droog dan de asperges af.
- Snijd de asperges vervolgens in schuine stukjes van 2 à 3 cm. Zet een wok of een braadpan op het vuur.
- Laat de olijfolie warm worden. Als de olie begint te dampen, bakken we al roerend de aspergestukken gedurende 2 minuten. Voeg de reepjes gesneden Superanoham toe. Laat op en zacht vuurtje nog heel even doorbakken. Voeg de korianderblaadjes toe. Meng en kruid met peper en zout naar smaak.
- Verdeel de warme asperges over de borden. Versier met nog een paar korianderblaadjes.
- Giet rond elke portie een lepeltje geklaarde boter.