Recept

Gebakken asperges met Superano en koriander

Voor 4 personen

Ingrediënten

  • 2 sneden Superanoham
  • 1 bussel witte asperges
  • 20 korianderblaadjes
  • Een scheut goede olijfolie
  • 4 eetlepels geklaarde gesmolten boter
  • Peper en zout

Werkwijze

  • Schil de asperges met een fijnschiller. Breek het houterige gedeelte onderaan af.
  • Dompel de asperges 2 minuten in kokend gezouten water. Giet af en laat even uitlekken. Droog dan de asperges af.
  • Snijd de asperges vervolgens in schuine stukjes van 2 à 3 cm. Zet een wok of een braadpan op het vuur.
  • Laat de olijfolie warm worden. Als de olie begint te dampen, bakken we al roerend de aspergestukken gedurende 2 minuten. Voeg de reepjes gesneden Superanoham toe. Laat op en zacht vuurtje nog heel even doorbakken. Voeg de korianderblaadjes toe. Meng en kruid met peper en zout naar smaak.
  • Verdeel de warme asperges over de borden. Versier met nog een paar korianderblaadjes.
  • Giet rond elke portie een lepeltje geklaarde boter.