Gegrilde asperges en berloumi

Ingrediënten

  • 120 g parelcouscous
  • 1 bussel groene asperges van bij de lokale aspergeboer
  • 1/2 rode ui
  • Wijnazijn
  • Berloumi van de Zuivelarij
  • 1/2 tl verse tijmblaadjes

voor de dressing

  • 3 el olijfolie
  • 1/2 tl honing van een lokale imker
  • 1/2 teentje look, geraspt
  • 1 tl citroensap
  • Peper en zout

voor de afwerking

  • verse kruiden zoals basilicum, munt, peterselie, bieslook

Werkwijze

  • Kook de parelcouscous gaar volgens de instructies op de verpakking.
  • Maak de asperges schoon en snij in stukken van ongeveer 3 à 4 cm.
  • Snij de rode ui in fijne ringen en zet onder in wijnazijn.
  • Snij de berloumi in plakjes van een halve centimeter.
  • Laat een grillpan goed heet worden. Gril de asperges in enkele minuten gaar en daarna de berloumi. (Tip: Dit kan ook perfect op de BBQ).
  • Voeg alle ingrediënten voor de dressing samen en meng tot homogeen geheel.

Afwerking

  • Snij de tijmblaadjes fijn en voeg toe aan de parelcouscous. Kruid met peper en zout.
  • Schik de rode ui, asperges en berloumi op de parelcouscous.
  • Besprenkel met de dressing en werk af met verse kruiden.