Gegrilde asperges en berloumi
Ingrediënten
- 120 g parelcouscous
- 1 bussel groene asperges van bij de lokale aspergeboer
- 1/2 rode ui
- Wijnazijn
- Berloumi van de Zuivelarij
- 1/2 tl verse tijmblaadjes
voor de dressing
- 3 el olijfolie
- 1/2 tl honing van een lokale imker
- 1/2 teentje look, geraspt
- 1 tl citroensap
- Peper en zout
voor de afwerking
- verse kruiden zoals basilicum, munt, peterselie, bieslook
Werkwijze
- Kook de parelcouscous gaar volgens de instructies op de verpakking.
- Maak de asperges schoon en snij in stukken van ongeveer 3 à 4 cm.
- Snij de rode ui in fijne ringen en zet onder in wijnazijn.
- Snij de berloumi in plakjes van een halve centimeter.
- Laat een grillpan goed heet worden. Gril de asperges in enkele minuten gaar en daarna de berloumi. (Tip: Dit kan ook perfect op de BBQ).
- Voeg alle ingrediënten voor de dressing samen en meng tot homogeen geheel.
Afwerking
- Snij de tijmblaadjes fijn en voeg toe aan de parelcouscous. Kruid met peper en zout.
- Schik de rode ui, asperges en berloumi op de parelcouscous.
- Besprenkel met de dressing en werk af met verse kruiden.