Producent

De Zuivelarij

Berlare

De Zuivelarij is opgericht in 2014. Aanvankelijk was het de bedoeling om kleinschalig, als hobby, zuivel te maken van boeren uit de buurt. Het eerste product, Berloumi, werd heel snel opgepikt door de bekendere kaas- en eetwinkels en de Belgische groothandels.

In 2016 werd De Zuivelarij bvba opgericht. Ze investeerden in een productielijn om Berloumi makkelijker en beter te kunnen produceren. Tegelijkertijd blijven ze het oorspronkelijke idee om verschillende zuivelproducten te produceren trouw. Ondertussen zijn er ook viVie, ricotta van Berloumi, BerloumiBio en labneh. Telkens met melk van andere boeren.

In De Zuivelarij werken ze ambachtelijk, met lokale en vaak biologische producten. Maar ze zijn ook gefascineerd door innovatie, voedselveiligheid en creativiteit. Het is de reden waarom ze willen verder groeien. De komende jaren (2019-…) schaften ze nieuwe technologie en toestellen aan, ontwikkelden ze nieuwe producten en deden ecologische investeringen. Want daarin schuilt het ware ambacht.

Producten