Recept
Hoofdvlees, pickelsmayo en gefruite bloemkoolroosjes
Voor 4 personen
Ingrediënten
- 1 dikke plak hoofdvlees
- 1 soeplepel pickels
- 2 soeplepels mayonaise
- 1/4 bloemkool
- 1 losgeslagen eiwit
- paneermeel
- kervelpluksels
Werkwijze
- Snij het hoofdvlees in lange balkjes.
- Snij de bloemkool in kleine roosjes en blancheer kort in gezouten, kokend water.
- Spoel koud en dep goed droog.
- Haal door het losgeslagen eiwit en vervolgens door de panko.
- Cutter de pickels fijn en duw door een zeef.
- Meng met de mayo.
- Spuit puntjes pickelsmayo op de kalfskop.
- Frituur de kleine bloemkoolroosjes goudbruin in een hete frituur op 175°C.
- Garneer hiermee het hoofdvlees.
- Werk af met enkele blaadjes kervel.
- Overstrooi met grof zeezout.