Ontbijtwafels met platte kaasmousse, aardbeien en rabeko confituur
Ingrediënten
platte kaasmousse
- 225 g platte kaas van een lokale hoevewinkel
- 1 el bloemsuiker
- 1/2 tl vanille-extract
- 1/2 limoen
- 160 ml room
- 1 blaadje gelatine
wafels (12 tal stuks)
- 460 ml (karne)melk, opgewarmd
- 2 grote hoeve-eieren, gesplitst
- 110 g hoeveboter, gesmolten
- 12 g vanille-extract
- 210 g bloem
- 60 g maïszetmeel
- 15 g kristalsuiker
- 15 g bakpoeder
- 7 g baksoda
- 6 g zout
afwerking
- 250g verse lokale aardbeien
- Rabeko aardbeienconfituur
- geschaafde amandelen
Werkwijze
voor de plattekaasmousse:
- Neem een grote mengschaal en doe er de platte kaas in. Voeg er de bloemsuiker, het vanille-extract, de zeste van de limoen en het limoensap aan toe. Meng alles onder elkaar met een garde.
- Laat de gelatine even weken in wat koud water.
- Verwarm een scheutje room (20 ml) in een pannetje en los de gelatine erin op. Meng onder het mengsel van platte kaas.
- Neem een tweede mengkom. Klop de overige 300 ml room met een grote garde half-stijf.
- Vouw de opgeklopte room rustig onder het mengsel van platte kaas.
- Laat de mousse in de koelkast opstijven voor ongeveer een uurtje.
voor de wafels:
- Mix alle droge ingrediënten in een ruime mengkom.
- Meng in een andere mengkom de warme melk, gesmolten boter, het eigeel en het vanille-extract.
- Giet de natte ingrediënten bij de droge en roer het deeg zorgvuldig door elkaar.
- Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door je beslag. Zo blijft je deeg luchtig.
- Laat je deeg rusten terwijl het ijzer opwarmt.
- Giet het deeg in je ijzer en bak alle wafels af. Je kan de wafels warm houden in een voorverwarmde oven (120°C), terwijl je de rest van de wafels bakt.
afwerking:
- Doe de aarbeienconfituur in een steelpannetje en warm op tot je een mooie lopende substantie krijgt.
- Rooster de geschaafde amandelen kort in een pan tot ze goudbruin zien.
- Schik enkele wafels op je bord. Gebruik een ijsschep om 2 bolletjes van de plattekaasmousse op je wafels te scheppen (wie het wat eleganter wil kan ook met een lepel 2 quenelles maken).
- Snij de aardbeien in 2 of in 4 en schik ze op je wafels.
- Druip met een lepeltje de aardbeiencoulis over je wafels en werk af met de geschaafde amandelen.