Recept
Pastinaaksoep met bloedworst, geitenkaas en mosseltjes
Voor 4 personen:
- 500 g pastinaak
- 1 grote ui
- 1/2 stengel prei (enkel wit)
- tijm
- laurier
- 1,5l kippenbouillon
- peper en zout
- 1 kg mosselen
- Frapa geitenkaas
- dille
- 1 bloedworst
Bereiding:
- Schil en snij de pastinaak, ajuin en het wit van prei in stukken en was grondig.
- Stoof aan in een pan met olie of boter op een zacht vuur.
- Voeg tijm en laurier toe.
- Bevochtig met de kippenbouillon en laat op een zacht vuur gedurende 2 uur rustig koken.
- Mix de soep glad en duw als nodig door een fijne zeef.
- Werk de soep vlak voor serveren af met peper en zout.
- Gaar de mosselen klassiek in een pot met hoge rand. Als ze 2 minuten koken, wegnemen van het vuur en door een zeef gieten maar vang het sap op.
- Pel de bloedworst en verkruimel.
Serveertip:
- Leg centraal een lepel geitenkaas in het bord.
- Bestrooi met de bloedworst en garneer met enkele mosselen.
- Werk af met enkele takjes groene kruiden.
- Serveer dit bord zo aan uw gasten (zonder soep).
- Serveer vervolgens de soep aan tafel.