Quiche met witloof, spek en Pas de Bleu van Het Hinkelspel

Ingrediënten

  • 1 rol verse bladerdeeg
  • 4 hoeve-eieren
  • 250ml volle room
  • 2 stronkje grondwitloof
  • 250g spek van de hoeveslager
  • 150g pas de bleu kaas van Het Hinkelspel
  • 50g pecannoten
  • 100g geraspte kaas (smaak naar keuze)

Werkwijze

  • Laat het bladerdeeg op kamertemperatuur komen voor je het uitrolt in een bakvorm.
  • Bak de spekjes krokant in een pan. Laat afkoelen.
  • Snij het witloof in fijne reepjes, de Pas de Bleu kaas en de pecannoten in stukjes.
  • Verdeel het spek, witloof, Pas de Bleu kaas en de pecannoten over het bladerdeeg.
  • Klop de eieren tot een homogeen geheel in een kom of maatbeker. Doe de room erbij en kruid met peper, zout en indien gewenst Provençaalse kruiden.
  • Verdeel het mengsel over het bladerdeeg. Werk af met de geraspte kaas.
  • Bak 30 minuten in een voorverwarmde oven van 190°C.