Recept

Slaatje van Superanoham met gebakken scampi’s

Voor 4 personen

Ingrediënten

  • 24 scampi’s
  • 2 groene appels
  • 12 plakken Superanoham
  • gemengde salade
  • gemarineerde kool (rode of witte)
  • croutons
  • gebakken dennepitjes
  • olijfolie en appelazijn
  • kruiden (paprika, cayenne, curry, knoflook, zout)
  • tartaar (eierdooiers, mosterd, maïsolie, citroensap, tuinkruiden, gekookt eitje, kappertjes, uitjes en zure room)

Werkwijze

  • Pel de scampi’s en marineer ze in de kruiden.
  • Bereid een klassieke mayonaise met de eierdooiers, mosterd, maïsolie en citroensap en werk af met de tartaargarnituren.
  • Meng de salade met de gemarineerde kool, dennepitjes croutons, fijne reepjes appel en werk af met peper, olijfolie en appelazijn.
  • Vul de salade in de ringen en druk die zachtjes aan. Haal de ring weg en omwikkel de salade met de gevouwen Superanoham.
  • Bak de scampi’s kort in hete olijfolie.
  • Dresseer de salade in het midden van een bord. Schik daarrond de gebakken scampi’s met tussen elke scampi een lepeltje tartaar.
  • Werk de salade eventueel af met gefrituurde vermicelli, tuinkruiden en paprikapoeder. De rest van de appels kan je in fijne plakjes snijden en toevoegen aan het bord.