Recept
Slaatje van Superanoham met gebakken scampi’s
Voor 4 personen
Ingrediënten
- 24 scampi’s
- 2 groene appels
- 12 plakken Superanoham
- gemengde salade
- gemarineerde kool (rode of witte)
- croutons
- gebakken dennepitjes
- olijfolie en appelazijn
- kruiden (paprika, cayenne, curry, knoflook, zout)
- tartaar (eierdooiers, mosterd, maïsolie, citroensap, tuinkruiden, gekookt eitje, kappertjes, uitjes en zure room)
Werkwijze
- Pel de scampi’s en marineer ze in de kruiden.
- Bereid een klassieke mayonaise met de eierdooiers, mosterd, maïsolie en citroensap en werk af met de tartaargarnituren.
- Meng de salade met de gemarineerde kool, dennepitjes croutons, fijne reepjes appel en werk af met peper, olijfolie en appelazijn.
- Vul de salade in de ringen en druk die zachtjes aan. Haal de ring weg en omwikkel de salade met de gevouwen Superanoham.
- Bak de scampi’s kort in hete olijfolie.
- Dresseer de salade in het midden van een bord. Schik daarrond de gebakken scampi’s met tussen elke scampi een lepeltje tartaar.
- Werk de salade eventueel af met gefrituurde vermicelli, tuinkruiden en paprikapoeder. De rest van de appels kan je in fijne plakjes snijden en toevoegen aan het bord.