Toast champignon met geitenkaas en Borsbeekse speculoos

Ingrediënten (4 personen)

  • 4 dikke sneden boerenbrood
  • 250 g lokale geitenkaas
  • 5 stuks Borsbeekse speculoos
  • 40 g hoeveboter
  • 500 g champignons
  • 1 teentje knoflook
  • Zwarte peper
  • Zout

Werkwijze

  • Warm de oven voor op 200°C. Rooster het brood een 10-tal minuten in de oven.
  • Roer de geitenkaas los met enkele lepels water.
  • Verkruimel de speculozen zeer fijn.
  • Snijd de champignons in twee of in vier. Snipper de knoflook fijn. Smelt de hoeveboter en bak de champignons met de knoflook goed bruin. Kruid flink met peper en zout.
  • Smeer de geitenkaas op de toasten, schik hierop enkele champignons. Voeg nog wat geitenkaas toe en werk af met enkele champignons. Verdeel flink wat speculoos over de toasten en schuif 10 minuten in de warme oven.
  • Lekker met een lokaal seizoensslaatje.