Recept
Tatin van zwarte pens en appel – witloofslaatje
Ingrediënten
- 4 rode appels
- 70 gr boter
- 3 el suiker
- Scheut appeljenever Peterman
- Fleur de sel
- 7 zwarte pens
- Bladerdeeg
- 1 eigeel
- 2 stronken witloof
- Bloedzuring
- Citroensap, peper en zout
Werkwijze
- Snij de appels in dunne partjes. Laat de boter smelten, voeg de suiker en appelschijfjes toe.
- Laat de suiker karameliseren en voeg een scheut appeljenever Peterman toe.
- Vet 12 potjes in en schik de appeltjes er mooi in. Druk goed aan en kruid met wat fleur de sel.
- Snij schijfjes (0,5 cm dik) van de zwarte pensen en schik op de appeltjes.
- Steek rondjes uit het bladerdeeg en leg dit over de pens.
- Duw in en bestrijk met wat eigeel.
- Bak in de oven gedurende 15 minuten op 180°.
- Snij ondertussen witloof in julienne. Besprenkel met wat citroensap tegen het verkleuren.
- Meng met bloedzuring, een klein beetje olijfolie en kruid af.
- Draai de tatins om op een bordje en werk volumineus af met het slaatje.