Recept

Tatin van zwarte pens en appel – witloofslaatje

Ingrediënten

  • 4 rode appels
  • 70 gr boter
  • 3 el suiker
  • Scheut appeljenever Peterman
  • Fleur de sel
  • 7 zwarte pens
  • Bladerdeeg
  • 1 eigeel
  • 2 stronken witloof
  • Bloedzuring
  • Citroensap, peper en zout

Werkwijze

  • Snij de appels in dunne partjes. Laat de boter smelten, voeg de suiker en appelschijfjes toe.
  • Laat de suiker karameliseren en voeg een scheut appeljenever Peterman toe.
  • Vet 12 potjes in en schik de appeltjes er mooi in. Druk goed aan en kruid met wat fleur de sel.
  • Snij schijfjes (0,5 cm dik) van de zwarte pensen en schik op de appeltjes.
  • Steek rondjes uit het bladerdeeg en leg dit over de pens.
  • Duw in en bestrijk met wat eigeel.
  • Bak in de oven gedurende 15 minuten op 180°.
  • Snij ondertussen witloof in julienne. Besprenkel met wat citroensap tegen het verkleuren.
  • Meng met bloedzuring, een klein beetje olijfolie en kruid af.
  • Draai de tatins om op een bordje en werk volumineus af met het slaatje.