Recept

Varkenswangen met Valeir Donker, Camp’s pickles en zilveruitjes

Deze overheerlijke varkenswangen voor 4 personen werd gemaakt door Cathy (@koken_en_hoge_hakken).

Ingrediënten:

  • Boerenboter en olijfolie
  • 10 varkenswangetjes (ontvliesd) van een hoeveslagerij
  • 1 grote ui, in repen gesneden
  • 2 wortelen, in plakjes gesneden
  • 1 bakje kastanjechampignons, in vieren gesneden
  • 1 el tomatenpuree
  • 500 ml Valeir Donker
  • 250 ml kalfsfond
  • 1 bokaaltje Camp’s zilveruitjes (245ml), uitgelekt
  • Kruiden: peper, zout, tijm, 3 laurierblaadjes

Bereidingswijze:

  1. Verhit boter en olijfolie in een brede pan.
  2. Dep de varkenswangen droog, kruid met peper en zout, en korst ze in de pan. Doe dit in meerdere keren.
  3. Haal de wangen uit de pan en leg ze in de slowcooker.
  4. Bak de ui in dezelfde pan tot ze zacht worden. Voeg wortelen en champignons toe en bak kort mee.
  5. Meng de tomatenpuree door de groenten en bak kort.
  6. Kruid met peper, zout en tijm, voeg laurierblaadjes toe.
  7. Overgiet met bier en kalfsfond, warm door en giet over het vlees in de slowcooker.
  8. Zet de slowcooker 6 uur op de laagste stand. Deksel gesloten houden.
  9. Haal de wangen uit de slowcooker, verwarm de saus in een sauspan, voeg de zilveruitjes toe en dik in met wat bruine maïzena.

Geniet van deze botermalse varkenswangen met heerlijke Oost-Vlaamse smaken!