Product

Artisanale bieren van Pikaflor – microbrouwerij De Backer

Wetteren

Tijdens een reis door Zuid-Amerika startte de fascinatie voor kolibries, waar ze ‘picaflor’ worden genoemd. Zo ontstond de naam van het bier, genoemd naar de toffe vogel, die steeds een mooie herinnering zal zijn aan deze levensveranderende reis van Steffen!

Smaak staat voorop in microbrouwerij De Backer en er wordt extra aandacht besteed aan de korte keten. Daarom wordt er hoofdzakelijk met Belgische kwaliteitsvolle ingrediënten gebrouwen: 100% Belgische mout, 100% Belgische hop, 100% Belgische gist, 100% Belgische honing en 100% Belgische gerst van lokale akkers. Op die manier steunt microbrouwerij De Backer de lokale hopboeren en houden ze de Belgische hopcultuur mee in stand. Naast de lokale hopboeren steunen ze nu ook de lokale graanboeren. Ook de impact van het transport houden ze klein.

Er wordt enkel gebrouwen met natuurlijke grondstoffen zonder gebruik te maken van additieven, bewaarmiddelen, schuimverbeteraars, kunstmatige smaakmakers, kleurpigmenten… Ongefilterd en niet gepasteuriseerd.

In het assortiment zijn ondertussen verschenen: Pikaflor, Pikahop en Pikaflor Eigen Kweek, Pikamiel en Pikasour.

Producenten