Producent

Pikaflor – microbrouwerij De Backer

Wetteren

Na een cursus hobbybrouwen in 2015-2016 begon de zoektocht van Steffen De Backer naar een 100% eigen bier. De grote beslissing, de stap van een hobbybrouwer naar een microbrouwer, kwam er welgeteld één jaar later, tijdens een reis door Zuid-Amerika.

Na intensieve voorbereidingen werd er in 2019 enkel nog gebrouwen met 100% Belgische mout, hop en gist en gebruikt gemaakt van “100% Belgische gerst van lokale akkers”. De microbrouwerij werd in juli 2019 voorgesteld aan het grote publiek. De wereld maakte kennis met Pikaflor. In oktober van datzelfde jaar werd de Pikahop gelanceerd en in november de Pikaflor Verse Hopoogst.

Als microbrouwerij is de honger groot en in de periode 2020 – 2021 werden er twee nieuwe bieren gelanceerd, nl. ‘Pikamiel’ en ‘Pikasour’. De eerste experimenten met het rijpen van bier op houten vaten werden gestart. De nadruk werd nog meer gelegd op lokale ingrediënten en zo worden alle bieren gebrouwen met gerst die effectief in België geteeld wordt! Eenmaal per jaar, in september, wordt er gebrouwen met verse handgeplukte Wetterse hopbellen van eigen kweek.

Ook in 2022 zullen ze blijven experimenteren en nieuwe bieren ontwikkelen, bierstijlen naar hun smaak en waar ze een persoonlijke toets kunnen aan geven. Het volgend idee dat ligt te rijpen: een Saison!
Ook blijft de interesse om te werken met houten sherryvaten uit Jerez de la Frontera (Spanje).

Het rechtstreeks contact tussen brouwer en bierliefhebber vindt microbrouwerij De Backer heel belangrijk. Steffen leidt je met plezier rond in zijn microbrouwerij! De gepassioneerde microbrouwer laat je de ingrediënten ruiken en proeven en legt je op een duidelijk manier uit hoe de artisanale bieren gemaakt worden. Altijd welkom dus voor een bedrijfsbezoek!

Producten