Product

Biodynamische producten van De Wassende Maan

Deinze

De zanderige grond in Astene leent zich goed voor het telen van lichtere gewassen zoals sla, kervel, peterselie, postelein, warmoes, venkel, pastinaak, … Seizoensgroenten gedijen zonder gebruik te hoeven maken van brandstoffen voor verwarming van de serres.

De biologisch-dynamische teeltwijze vereist onder andere een bijzondere zorg voor de voedingsbodem. Naast het eerbiedigen van de regels voor biologische landbouw, hecht De Wassende Maan veel belang aan een rijke bodemcultuur. Dankzij een ruime teeltvariatie, het gebruik van bepaalde preparaten en een zorgvuldige bemesting optimaliseren zij het bodemleven. In de biologische-dynamische landbouw staan de processen die zich in de bodem, in planten en dieren afspelen centraal, en deze worden in samenhang met invloeden uit de kosmos gezien.

Sinds 2012 heeft De Wassende Maan ook varkens. De dieren krijgen volop de tijd en ruimte om sterk en volwassen te worden. Ze kunnen zoveel mogelijk hun natuurlijk gedrag vertonen en worden gevoed met groente-afval en biologische granen uit de regio (waarvan we een deel zelf kweken). Als de biggen geslacht worden, verkopen wij het vlees in pakketten, naar analogie met onze groente- en fruitpakketten, om zo weinig mogelijk overschotten te hebben.

De producten zijn te koop in de boerderijwinkel en via groentepakketten die verdeeld worden over meer dan 45 afhaalpunten in Gent en wijde omgeving. De abonnee betaalt maandelijks een vast bedrag en krijgt in ruil wekelijks of tweewekelijks een groente- en/of fruitpakket in de buurt geleverd.

Producenten