Product

Confituren en konfijten van Callas Confiture

Gent

Callas staat voor verse, pure producenten. Je kan er terecht voor confituur, vruchtenboter, gelei en marmelade. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen al die producten? Callas legt het voor eens en voor altijd voor u uit!

Callas Confiture staat voor verse confituur: slechts 30% toegevoegde suiker. Deze extra confituur wordt gemaakt met de beste kwaliteit vruchten en ingrediënten, volgens traditionele methode. Door de speciale smaakcreaties slaagt Callas erin om een dagdagelijks product boven het alledaagse te verheffen en originele, luxueuze of verrassende smaken en samenstellingen te creëren.

Vruchtenboter is dan weer een romige vruchtenpasta die tijdens de Victoriaanse en Edwardiaanse het hoogtepunt vormde van de ‘high tea’. Vruchtenboter is een zacht, intens en fruitig product op basis van een fijne fruitpuree.

Gelei wordt gemaakt van het sap van gekookt fruit. De kunst bestaat erin dat de gelei helder moet zijn. Gelei kan zoet of hartig zijn en wordt ook vaak opgediend bij warm of koud vlees of wild dat geroosterd is, of men geeft er saus meer smaak en een mooie glans mee.

Marmelades zijn gemaakt van citrusvruchten en worden soms op smaak gebracht met geurige specerijen. De citrusschil wordt meegekookt met het vruchtensap en -vlees tot het heel zacht is. Dit geeft de typische bitterzoete smaak aan marmelade.

Wat je uiteindelijk ook op je boterham smeert, je kan de bal niet mis slaan!

Producenten