Producent

Callas Confiture

Gent

Karen Depoorter van Callas Confiture ontdekte haar liefde voor confituur toen ze, met een moestuin vol aardbeien, op zoek ging naar de juiste smaken voor haar gasten in haar vroegere B&B.

Al gauw kwam ze tot de ontdekking dat ze confituur – zo’n klassiek onderdeel van het ontbijt – niet lekker vond.
De dagelijkse pot confituur bleek te gesuikerd en te gelei-achtig. Of om het samen te vatten: te kunstmatig.

Karen voelde de creativiteit opborrelen. Ze ging op zoek naar oprechte fruitsmaken en naar recepturen om een dagelijks product allerminst alledaags te maken. Callas Confiture – echte Haute Confiture – was geboren en een blijvende zoektocht naar kwalitatieve ingrediënten, originele recepten en de juiste combinaties was begonnen. Callas Confiture koos ook bewust voor de verse confituur: bespaard van bewaarmiddelen en te veel suiker krijgt de fruitsmaak zo weer de boventoon.

In maart 2012 werd deze keuze beloond, toen Karen bekroond werd met de titel ‘De Gentse Ondernemer – categorie duurzaam’. Haar visie en kwaliteitsnormen lagen aan de basis van deze titel.

Eind 2012 bracht Karen ook haar eigen boek uit met een verzameling van de 50 beste en meest gevarieerde recepten op basis van groenten of fruit. Het boek werd een combinatie van klassiekers en avontuurlijke recepten.

Maar Karen zet de zoektocht verder: confituur is naast een essentieel onderdeel van een lekker ontbijt ook een ingrediënt voor heel wat andere recepten. Zo past confituur ook perfect in een zomerse vinaigrette, bij een hapje en zelfs op de barbecue. In 2013 opent Karen een nieuwe wereld van confituur.

Producten