De Reinaardhoeve
Maldegem
Maldegem
Er zijn zo’n 70-tal melkkoeien aanwezig op het bedrijf, allen van het Holstein-ras. Hun koeien worden van 1 april tot 15 november overdag buiten gelaten in de weide; vanaf 15 mei tot 15 september worden ze ook ’s nachts buiten gelaten.
De koeien krijgen naast gras en maïs ook korrels. Sinds 2005 krijgen de koeien ook geëxtrudeerd lijnzaad. Dit zorgt voor een betere gezondheid voor de koeien. Een ander voordeel hiervan is dat de CLA-omega3 vetzuren de cholesterol verlaagt met als gevolg minder kans op hart- en vaatziekten.
Het hoeve-ijs wordt volledig ambachtelijk bereid. Ze melken ’s morgens de koeien en met deze melk bereiden ze dan hun hoeve-ijs. Ook ijstaarten kan u bij hen bestellen.
Hun yoghurt wordt gemaakt van magere melk. De yoghurt bevat levende fermenten en is dus heel gezond. Deze fermenten verbeteren de lactose-vertering. Ze dragen bij tot een goeie darmflora. Daarnaast is er nog het voordeel dat magere yoghurt even veel calcium bevat als volle yoghurt.