Blog

De Smaaktoerist in Oost-Vlaanderen

In de Vlaamse Ardennen vind je heerlijke streekproducten. Dat weet ook Smaaktoerist Jeroen. Hij trotseert er de mythische kasseien en zoekt verfrissing aan een waterbron. Onderweg scoort hij lamsvlees van eigen kweek en zalige geitenkaas. 

Tijdens deze aflevering passeert Jeroen bij 3 Lekker Oost-Vlaamse producenten. Op het einde van de rit kookt Jeroen met alle verzamelde schatten in een unieke setting. 

Als eerste wordt Jeroen ontvangen door Kathelijne van Geitenboerderij De Volle Maan. De geitenkaas wordt er gemaakt uitsluitend met rauwe, biologische geitenmelk. Daar voegen ze zuursel aan toe: levende melkzuurbacteriën. Zoals het woord aangeeft, ‘verzuurt’ dit je product en vormt zo de basis voor kaas. Daarnaast voegt De Volle Maan vegetarisch stremsel toe. Jeroen neemt een stuk Getta mee naar zijn volgende stop.

In Oosterzele stopt Jeroen bij Domein Ginstberg waar Heidi hem meeneemt naar één van de 8 bronnen waar het natuurlijk mineraalwater uit de grond komt. Dit water is een 100% Oost-Vlaams streekproduct.

Als laatste gaat Jeroen langs bij Slagerij Vande Walle in Kluisbergen, een van de oudste slagersfamilies van het land die zelf kweken én slachten. Ruben vertelt hem over de korte keten en hun missie “eet minder, maar beter vlees.” Jeroen sluit zijn tocht af met dé specialiteit, een mals stukje lamsvlees.

Check de volledige aflevering om te ontdekken welk gerecht Jeroen op de plank tovert met de heerlijke Oost-Vlaamse streekproducten.

https://vimeo.com/749102757