Blog

Korte keten, langer genieten!

Patatjes van bij de boer, een doosje pralines bij de chocolatier om de hoek, verse asperges van de markt of een krat bier van bij de lokale brouwer? Check, check en dubbelcheck! 

Je vermoedt het waarschijnlijk al, maar wij zijn fan van korte keten. Door rechtstreeks aan te kopen bij de producent steun je niet alleen de lokale economie, maar ben je ook nog eens zeker van verse, kwaliteitsvolle producten. Het is niet alleen lekker maar ook gewoon een fijne uitstap waardoor je de lokale voedingsproductie beter leert kennen. 

Wij zijn alvast overtuigd, maar ben jij dat ook al? Met de Week van de Korte Keten willen we iedereen laten beseffen dat korte keten the way to go is. Producenten, verenigingen, steden en gemeenten en horecazaken zetten zich in om lokaal voedsel een gezicht en een verhaal te geven.

Op het menu

Tijdens de Week van de Korte Keten, van 15 tot en met 23 mei 2021, ontdek je op verschillende plaatsen opendeurdagen, boerenmarkten, fiets- en wandeltochten en picknicks. Het volledige programma van de Week van de Korte Keten is terug te vinden op de website www.weekvandekorteketen.be. Een hele hoop Lekker Oost-Vlaamse producenten nemen deel, alsook Schapenmelkerij Bosschelle:

Benieuwd naar de lokale producenten in jouw buurt? Ontdek ze hier op de website!

De Week van de Korte Keten is een samenwerking tussen de vijf Vlaamse provincies, de Vlaamse overheid, het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) en het Steunpunt Korte Keten.