Producent

Imker Hugo Schelfhout

Sint-Niklaas

Imker Hugo Schelfhout zette meer dan 40 jaar geleden zijn eerste stappen als imker, uit interesse voor de natuur. In 1980 kocht hij zijn eerste bijenvolkje. het was gehuisvest in een kast gemaakt uit planen van oude munitiekisten. Na het volgen van een tweejarige imkerscursus liep ‘zijn nieuwe hobby’ wat uit de hand. Het werd een levenswijze, imkeren werd een echte verslaving!

Door hun bestuivingswerk bekleden bijen een sleutelpositie in de voedselproductie en in de biodiversiteit. Maar zonder de zorg van imkers kunnen honingbijen niet meer overleven in onze verarmde omgeving door allerlei omstandigheden. Hugo Schelfhout: “vroeger overleefden bijenvolken in het wild. Ze bevolkten een holle boomstam en maakten minstens 15 kg honing aan van hun verzamelde nectar, hun ‘noodzakelijke wintervoorraad’. Nu slagen de meeste bijenvolken hier niet meer in door verarming van hun natuurlijke omgeving.”

Hugo is lid van de imkersbond Sint-Ambrosius in Sinaai. Deze telt een 70-tal imkers. In verenigingsverband komen zij op voor de imkerij belangen in Vlaanderen.

Producten